Okurkové čatní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 špetky sůl
2 lžíce vinný ocet
200 g salátová okurka
1 ks červená cibule
1 lžíce třtinový cukr
1 lžíce hořčičná semínka

Postup přípravy receptu

  1. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Okurky očistíme a nakrouháme na tenké plátky.

  2. Na hluboké pánvi rozpálíme 1 lžíci oleje a a opražíme na něm hořčičná semínka. Přidáme cibuli a podusíme. Po 1 - 2 minutách vložíme do pánve i okurky. Přilijeme vinný ocet a čatní v závěru dochutíme solí a třtinovým cukrem. Nezapomeneme vmíchat oprané lístky koriandru (trochu si necháme na ozdobu).

  3. Okurkové čatní podáváme k rybám na grilu jako chutnou zeleninovou přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!