Okatá vepřová játra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 lžíce víno
4 plátky anglická slanina
500 g vepřová játra
2-4 lžíce pikantní kečup
podle chuti
sůl
cibule
mletý pepř
kari koření
čerstvá bazalka
podle potřeby
olej na opečení

Postup přípravy receptu

  1. Játra nakrájíme na plátky, na 1 porci počítáme plátky dva. Plátky mírně naklepeme a na tuku opečeme. Zároveň s játry opékáme plátky anglické slaniny. Do tuku po opékání jater a slaniny přidáme kečup, trochu pepře a kari koření a zalijeme vinem. Jen krátce povaříme.

  2. Zvlášť si usmažíme volská oka, osolíme a opepříme.

  3. Na talíř dáme dva plátky jater, osolíme, přelijeme připravenou šťávou, na jeden plátek dáme volské oko, posypeme bazalkou, na druhý dáme osmahnutou slaninu a cibulové kroužky.

  4. Okatá vepřová játra podáváme s chlebem a s kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!