Jehněčí guláš recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
majoránka
2 ks cibule
10 g hladká mouka
mletá paprika
olej na smažení
600 g jehněčí maso z plecka

Postup přípravy receptu

  1. Maso musíme nejprve omýt a osušit. Potom ho nakrájíme na kostičky stejně, jako bychom připravovali hovězí guláš. Oloupanou velkou cibuli nakrájíme na větší kousky a zpěníme ji na rozpáleném oleji společně s česnekem a sladkou paprikou nakrájenou na plátky

  2. Dále do hrnce přidáme nakrájené a osolené jehněčí maso a osmažíme ho. Maso podlijeme vodou a podusíme. Měkké maso vyjmeme na nahřátý talíř, výpek zaprášíme moukou a osmahneme. Nakonec ho zředíme trochou studené vody a za stálého míchání provaříme

  3. Maso pak vložíme zpět do šťávy, přidáme majoránku a necháme přejít varem. Hotový jehněčí guláš podáváme s čerstvým chlebem

  4. Foto: Vojtěch Leman


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!