Jehlice rohozobá na rajčatech recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka cukr
2 stroužky česnek
1 špetka sůl
40 g máslo
5 ks rajče
5 lístků šalvěj
1 dl bílé víno
3 - 4 ks jarní cibulka s natí
500 g jehlice rohozobá

Postup přípravy receptu

  1. Rybě odkrojíme hlavu a ocas a z břišní dutiny odstraníme blanky, protože jsou hořké. Tělo jehlice nakrájíme na špalíčky asi 10 cm dlouhé. Rajčata a česnek nakrájíme na kousky. Bílou a zelenou část jarní cibulky nakrájíme na špalíčky

  2. Na pánvi rozpustíme máslo (lépe již přepuštěné) a rybu ze všech stran rychle opečeme. Postupně k ní přidáme nejprve sůl a pokrájenou bílou část jarní cibulky, po zesklovatění přidáme česnek a lístky šalvěje a po další minutě pokrájená rajčata. Jakmile pustí šťávu, přidáme zelené pokrájené stonky z cibulky, podlijeme bílým vínem a necháme přejít varem

  3. Jehlici rohozobou na rajčatech ihned podáváme, chutná například s opečenou bagetou a sklenkou vína. Na kvalitě a uzrálosti rajčat velmi záleží, pokud bude třeba, pokrm ještě dosladíme špetkou cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!