Okatá sekaná s vejcem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
5 lžic majoránka
2 lžičky mletá sladká paprika
750 g míchané mleté maso
podle chuti
sůl
mletý pepř
náplň
uzenina
sterilované okurky
5 ks vejce natvrdo
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvaříme 5 vajec natvrdo. Před loupáním necháme vychladnout, takže se pustíme do směsi.

  2. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme syrová vejce, majoránku, červenou papriku a promícháme. Hladkou mouku dosypeme podle potřeby, aby směs byla hladká a netrhala se.

  3. Na velkém prkýnku si uděláme placku a položíme na ni vejce natvrdo, okurku, můžete i šunku, klobásu, párek. Přikryjeme masem a vytvoříme tvar sekané. Uhladíme mokrou rukou.

  4. Okatou sekanou s vejcem vložíme na pekáč, do trouby a podle potřeby podléváme vodou a přeléváme výpekem. Až má sekaná kůrčičku, je hotovo. Pečeme na 200 °C.

  5. Okatou sekanou s vejcem nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší nebo jinou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!