Ohnivý koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
máslo
15 g droždí
4 ks velká cibule
25 dkg hladká mouka
muškátový oříšek
10 dkg strouhaný sýr
1 dl vlažná voda
mletý černý pepř
20 dkg anglická slanina vcelku
2 kelímky hustá zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme hladkou mouku, osolíme, uděláme důlek a přilijeme ve vlažné vodě rozmíchané droždí a lžíci oleje. Zaděláme hladké těsto a necháme hodinu vykynout. Z tohoto množství máme na dva koláče do kulaté formy na pizzu. Můžeme použít i jiný druh těsta na pizzu, jen ne listové, to se na tento druh koláče nehodí.

  2. Zatím si na pánvi osmažíme anglickou slaninu, vybereme ji z pánve, do zbylého tuku přidáme trochu másla a osmažíme na kroužky nakrájenou cibuli tak, aby byla měkká, ne hnědá. Do misky si dáme zakysanou smetanu, přidáme muškátový oříšek, pepř a sůl a osmaženou slaninu i cibuli a vše smícháme.

  3. Z těsta si vyválíme 2 tenčí placky a každou dáme do kulaté vymazané formy na pizzu, okraje vytáhneme. Placky pomažeme připravenou směsí a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.

  4. Ohnivý koláč dáme péct do vyhřáté horké trouby na 200 °C, po chvíli snížíme teplotu na 180 °C a dopečeme. Pečeme cca 20 - 25 minut. Ohnivý koláč podáváme vlažný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!