Králík pečený v jarní cibulce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks králík
mletý pepř
hladká mouka
1/2 kg mladé cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Králíka rozporcujeme, osolíme, opepříme a v pekáči ho na plotně osmažíme ze všech stran. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli i s natí

  2. Králíka s cibulkou přikryjeme a vložíme do vyhřáté trouby. Během pečení přeléváme porce masa vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme. Nakonec maso obrátíme a pečeme odkryté, dokud nebude na masu křupavá kůrka

  3. Králičí maso potom potom vyjmeme, vypečenou šťávu zaprášíme moukou, trošku zalijeme vývarem a povaříme, tak výpek trochu zahustíme

  4. Králíka pečeného v jarní cibulce přeléváme na talíři omáčkou a podáváme s libovolnou přílohou - hodí se knedlík, rýže i těstoviny

  5. Poznámka: Porce jsou uvedeny přibližně, záleží samozřejmě na váze králíka. Jarní cibuli lze samozřejmě nahradit i klasickou, přidat čerstvé bylinky apod

  6. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!