Králík na tymiánu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
4 - 6 stroužků česnek
3 lžičky sůl
4 lžičky máslo
2 - 3 lžičky tymián
4 lžičky drcený kmín
1 dl olej na pečení
vývar nebo voda
4 ks králičí stehna
Postup Králík na tymiánu
Postup přípravy receptu
-
Králíka naporcujeme, stehna dobře očistíme a zbavíme tuhé blány
Maso dobře prošpikujeme stroužky česneku, osolíme a posypeme drceným kmínem a tymiánem
Porce králíka vložíme do hluboké pánve, podlijeme olejem a pečeme. Průběžně maso otáčíme, podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou
Před dopečením na porce masa poklademe kousek másla a necháme ho rozpustit
Králíka pečeného na tymiánu podáváme s bramborovou kaší a kyselým zelím.