Obložené chlebíčky se sardinkovou pomazánkou recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 hrst pažitka 3 lžíce šlehačka 1 ks veka 1 špetka mletý pepř 1 lžička sardelová pasta 30 g cibule krájená nadrobno 1 sklenice jogurtová majonéza 1 ks červená paprika čerstvá 100 g máslo nebo rostlin.tuk 4 ks vejce vařené natvrdo 125 g sardinky ve slunečnicovém oleji 40 g sýr Gervais
Postup Obložené chlebíčky se sardinkovou pomazánkou
Postup přípravy receptu
-
Sardinky necháme okapat z oleje. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno
Vejce uvaříme natvrdo, vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky. Omytou pažitku usekáme nadrobno. Papriku nakrájíme na kroužky a naporcujeme na dílky
V míse ušleháme máslo se sardelovou pastou do pěny. Přidáme sýr, sardinky, pepř, smetanu a opět prošleháme. Nakonec vmícháme jemně nakrájenou cibulku
Sardinkový krém mažeme vidličkou na plátky veky. Zdobíme vejcem, paprikou a malou lžičkou majonézy. Nakonec chlebíčky posypeme usekanou pažitkou.