Obložené chlebíčky se sardinkovou pomazánkou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 hrst pažitka
3 lžíce šlehačka
1 ks veka
1 špetka mletý pepř
1 lžička sardelová pasta
30 g cibule krájená nadrobno
1 sklenice jogurtová majonéza
1 ks červená paprika čerstvá
100 g máslo nebo rostlin.tuk
4 ks vejce vařené natvrdo
125 g sardinky ve slunečnicovém oleji
40 g sýr Gervais

Postup přípravy receptu

  1. Sardinky necháme okapat z oleje. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno

  2. Vejce uvaříme natvrdo, vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky. Omytou pažitku usekáme nadrobno. Papriku nakrájíme na kroužky a naporcujeme na dílky

  3. V míse ušleháme máslo se sardelovou pastou do pěny. Přidáme sýr, sardinky, pepř, smetanu a opět prošleháme. Nakonec vmícháme jemně nakrájenou cibulku

  4. Sardinkový krém mažeme vidličkou na plátky veky. Zdobíme vejcem, paprikou a malou lžičkou majonézy. Nakonec chlebíčky posypeme usekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!