Čertíci z vepřového masa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
8 plátků šunka
hořčice
masový vývar
1 ks červená paprika
4 plátky tvrdý sýr
2 ks sterilovaná okurka
1 ks malá mrkev
mletý černý pepř
4 ks vepřový plátek

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky rozklepeme do šířky, osolíme, opepříme a lehce potřeme hořčicí. Poklademe šunkou, sýrem a polovinou okurky. Přeložíme tak, aby vznikl částečně trojúhelníkový tvar a sklepneme. Vzniklé závitky z vepřového sepneme jehlou

  2. Maso lehce zaprášíme hladkou moukou a prudce opečeme na rozpáleném oleji. Pak podlijeme vývarem a dusíme doměkka

  3. Každý závitek ozdobíme paprikou a mrkví tak, aby vypadal jako čertovská hlava

  4. Čertíky z vepřového masa podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!