Obložené uzlíky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 kostky cukr
1 lžička sůl
sůl
1 ks vejce
vejce
230 ml mléko
kmín
200 g majonéza
salám
30 g droždí
mák
500 g hladká mouka
kyselá okurka
tvrdý sýr
česneková pomazánka
naložená kapie

Postup přípravy receptu

  1. Z cukru, vlažného mléka a droždí necháme vzejít kvásek. Potom zpracujeme hladkou mouku, majonézu, vejce, sůl a připravený kvásek na hladké těsto, které necháme vykynout

  2. Z těsta tvoříme malé válečky, ze kterých vážeme uzlíky. Na plechu uzlíky potřeme rozšlehaným vejcem, posolíme, pokmínujeme nebo posypeme mákem či paprikou

  3. Uzlíky pečeme v troubě na plechu vymazaném tukem

  4. Po vychladnutí rozkrojíme pečivo na dvě poloviny jako housku. Obě půlky potřeme česnekovou pomazánkou a spodní polovinu ozdobíme 1/4 kolečka suchého salámu, ten je chuťově výraznější. Dále obložíme kolečkem kyselé okurky a kouskem naložené kapie. Horní půlku namočíme namazanou stranou do strouhaného sýra a přiklopíme na spodní stranu. Vzniklou malou jednohubku spíchneme párátkem a podáváme. Pomazánku můžeme ochutit i jinak, ale nám česnek nevadí, tak používáme tuto variantu

  5. Obložené uzlíky podáváme jako výborné chuťovky při různých příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!