Obložené chlebíčky s krůtím salátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 ks jablko
2 lžičky hořčice
4 ks ředkvičky
4 plátky veka
2 plátky eidam
2 ks sterilované okurky
60 g krůtí nářez
4 lžíce nálev z okurek
podle chuti
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Ředkvičky očistíme a společně s oloupaným jablíčkem nastrouháme na hrubém struhadle, případně nakrájíme na drobné nudličky (je to pracnější, ale lepší). Okurky rozpůlíme a nařežeme na plátky. Pažitku nasekáme. Sýr a krůtí nářez nakrájíme na proužky. Krůtí nářez můžeme nahradit zbylým pečeným krůtím či kuřecím masem

  2. Nálev z okurek promícháme s hořčicí a ochutíme cukrem a pažitkou.

  3. Všechny přísady na krůtí salát v míse promícháme a necháme vychladit.

  4. Chlebíčky (plátky veky či bagetky) poklademe krůtím salátem, dozdobíme zelenou bylinkou a podáváme. Obložené chlebíčky s krůtím salátem jsou vhodné i pro slavnostní příležitosti.

  5. Salát v tomto množství vyjde zhruba na 4 obložené chlebíčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!