Indické vepřové curry s fazolemi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

160 g červené fazole
50 ml řepkový olej
160 g bílé fazole
500 g vepřový bok
mletý černý pepř
500 g vepřová krkovice
hrubozrnná sůl
mletá kurkuma
curry
celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový bok i krkovici nakrájíme na kostky asi 2 x 2 cm. Maso posypeme kořením, pepřem a solí, promícháme. Do velkého hrnce dáme olej, zahřejeme a kostky masa zlehka osmahneme (asi tak 5 minut dohromady). Pak přidáme sterilované fazole

  2. Hrnec s masem i fazolemi vložíme do předehřáté trouby 170 °C a přikryté pokličkou pečeme 90 minut. Každých 30 minut promícháme. Poté sejmeme pokličku a pečeme tak dlouho, než se vypeče tekutina a zůstane pouze asi 3 centimetry na dně. Vepřové curry s fazolemi ochutnáme a popřípadě dochutíme solí a pepřem

  3. Indické vepřové curry podáváme s rýží nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!