Noční slepičí vývar z trouby recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 špalíček celer
2 l voda
2 ks mrkev
1 ks petržel
1 ks slepice
1 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
1 špetka muškátový oříšek
8 kuliček černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Všechny přísady očistíme a vcelku nebo nahrubo nasekané vložíme do celokovového hrnce, přidáme koření, přikryjeme poličkou a umístíme do trouby zahřáté na 80 - 90 °C.

  2. Slepičí vývar v troubě necháme cca 10 - 12 hodin, nevyvaří se to jako na plotně, takže můžeme jít klidně spát.

  3. Ráno přecedíme a máme velmi silný dobrý vývar, se kterým si již můžeme dělat co chceme. Noční vývar samozřejmě lze dělat i hovězí či telecí, jen změníme příslušnou surovinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!