Nízkotučné tiramisu recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- rum kakao 1 dl káva 200 g piškoty 500 g ricotta 200 g máslový krém umělé sladidlo
Postup Nízkotučné tiramisu
Postup přípravy receptu
-
Máslový krém v prášku ušleháme podle návodu a promícháme s ricottou, nebo nízkotučným tvarohem, oslazenou umělým sladidlem a trochou kávy ochucené rumem
Do zbylé ochucené kávy namáčíme piškoty a skládáme je do vhodné nádoby nebo skleniček. Na ně rozdělíme část krému a dále tvoříme střídavě vrstvu namočených piškotů a krému až do spotřebování. Poslední krémovou vrstvu uhladíme a posypeme kakaem
Nízkotučné tiramisu dáme do lednice ztuhnout a vychladit
Nízkotučné tiramisu podáváme vychlazené jako lahodný dezert
Foto: Shutterstock.com