Bábovka s čokoládovou polevou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 dl olej
4 ks vejce
1 lžíce kakao
rozinky
sádlo
1 dl voda
1 balíček prášek do pečiva
20 dkg cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
20 dkg hladká mouka
vlašské ořechy
cukrářská čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky, cukr moučku a vanilkový cukr smícháme dohromady. Přidáme hladkou mouku, prášek do pečiva, olej, vodu a zase pořádně promícháme až do fáze, kdy se budou tvořit malé bublinky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který pak opatrně vmícháme do směsi

  2. Do předem vymaštěné a moukou vysypané bábovkové formy vlijeme 3/4 těsta. Na něj nasypeme podle chuti rozinky. Do zbytku 1/4 těsta vmícháme 1 lžíci kakaa. Toto kakaové těsto vlijeme cik cak do formy, aby kakaová část prosákla různě do těsta

  3. V předehřáté troubě pečeme bábovku asi 1 hodinu. Špejlí zkontrolujeme, zda je bábovka dostatečně propečená. Na špejli nesmí zůstat nalepené žádné těsto. Upečeno bábovku necháme vychladnout

  4. Připravíme si čokoládovou polevu. Cukrářskou čokoládovou polevu rozpustíme s troškou sádla v hrnci a postupně polevou polijeme celou bábovku. Místo rozpouštění čokoládové polevy můžeme použít také hotovou čokoládovou polevu v sáčku, která se jenom ohřeje

  5. Čokoládou politou bábovku zdobíme nadrobno nasekanými vlašskými ořechy, kokosem, nebo jinými cukrářskými ozdobami. Záleží na představivosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!