Netradiční štrúdl plněný ovocem a drobenkou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
120 g máslo
strouhanka
6 ks jablko
100 g cukr moučka
3 ks hruška
mletá skořice
500 g listové těsto
1 balíček vanilkový cukr
160 g polohrubá mouka
100 g vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozdělíme na 2 díly a rozválíme na obdélníky

  2. Z másla, mouky a všeho cukru zpracujeme drobenku. Jablka a hrušky očistíme a nastrouháme

  3. Na každý rozválený plát nasypeme strouhanku, 3 nastrouhaná jablka a 1,5 hrušky. Posypeme mletou skořicí, drobenkou a ořechy - všeho podle chuti

  4. Netradiční štrúdly s drobenkou přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme vajíčkem

  5. Netradiční štrúdl plněný ovocem a drobenkou pečeme na 170 °C asi 30 minut. Poté nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!