Kuřecí stehýnka v zelenině recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek olej sůl 1 ks cibule pažitka 1 ks pórek chilli 4 - 6 ks žampiony 2 plátky chleba 3 ks velké rajče mletý černý pepř 600 g kuřecí spodní stehýnko
Postup Kuřecí stehýnka v zelenině
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí spodní stehýnka očistíme, omyjeme a osušíme
Do pánve nalijeme asi 2 cm oleje. Hrnec, který je v průměru asi o 2 cm menší než pánev, naplníme vodou. Olej rozpálíme a vložíme do něho stehýnka, která opečeme z obou stran. Potom zmírníme oheň, maso zatížíme hrncem s vodou a velice zvolna propékáme doměkka. Občas stehýnka obrátíme a jejich měkkost kontrolujeme vpichem ke kosti. Nesmí vytékat krvavá šťáva
Mezitím si připravíme zeleninu. Cibuli a pórek očistíme a usekáme na hrubo. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Žampiony očistíme a jemně usekáme. Česnek oloupejme a nakrájíme na plátky. Krajíce chleba zbavíme kůrky a nakrájíme na kostičky. Všechny suroviny smícháme v míse
Hotová stehýnka vyjmeme a uchováme na teple. Do výpeku přidáme olej, zeleninu a orestujeme. Ochutíme kořením a nakonec vmícháme nakrájený chleba. Znovu vše promícháme a podáváme
Na talíře rozdělíme porce zeleniny, na kterou klademe stehýnka a vše hustě posypeme pažitkou. Jako přílohu zvolíme chléb nebo těstoviny.