Netradiční polévka s cizrnovou omeletou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 90 g slanina 1 stroužek česnek 1 snítka majoránka 1 snítka rozmarýn 4 lístky šalvěj mletý pepř 1 l zeleninový vývar 1 lžička sušený fenykl 600 g mražená zelenina mix podle potřeby sůl olivový olej extra virgin příloha 2 ks vejce 2 dl mléko 150 g vařená cizrna
Postup Netradiční polévka s cizrnovou omeletou recept
Postup přípravy receptu
-
Čerstvý rozmarýn a lístky šalvěje omyjeme a vytřepeme. Česnek oloupeme a nasekáme najemno se šalvějí.
Slaninu nakrájíme na kostičky a zpěníme asi 3 minuty na olivovém oleji. Přidáme bylinky s fenyklem a česnekem. Restujeme další 3 minuty. Přidáme mraženou zeleninu, bujon a vaříme pomalu bez přikrytí asi 40 minut. Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem podle chuti a posypeme majoránkou.
Vařenou cizrnu rozmixujeme na pyré s troškou mléka. Vejce rozkvedláme, osolíme, opepříme a přidáme kaši z cizrny. Dobře promícháme a vytvoříme hustší směs.
Na rozpálenou pánev s troškou olivového oleje vlijeme směs, vytvoříme omeletu, přikryjeme a dusíme asi dvě minuty. Omeletu opatrně obrátíme a i z druhé strany smažíme 2 minuty. Hotovou cizrnovou omeletu nakrájíme na proužky.
Netradiční polévku nalijeme do misek či talířů a ozdobíme proužky cizrnové omelety. Netradiční polévka s cizrnovou omeletou se podává teplá a posypaná jemně nasekanou petrželkou.
Tip - kdo má zeleninu ze zahrádky, vymění jí místo mražené a může si připravit bujon s čerstvé zeleniny.