Netradiční polévka s cizrnovou omeletou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

90 g slanina
1 stroužek česnek
1 snítka majoránka
1 snítka rozmarýn
4 lístky šalvěj
mletý pepř
1 l zeleninový vývar
1 lžička sušený fenykl
600 g mražená zelenina mix
podle potřeby
sůl
olivový olej extra virgin
příloha
2 ks vejce
2 dl mléko
150 g vařená cizrna

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvý rozmarýn a lístky šalvěje omyjeme a vytřepeme. Česnek oloupeme a nasekáme najemno se šalvějí.

  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a zpěníme asi 3 minuty na olivovém oleji. Přidáme bylinky s fenyklem a česnekem. Restujeme další 3 minuty. Přidáme mraženou zeleninu, bujon a vaříme pomalu bez přikrytí asi 40 minut. Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem podle chuti a posypeme majoránkou.

  3. Vařenou cizrnu rozmixujeme na pyré s troškou mléka. Vejce rozkvedláme, osolíme, opepříme a přidáme kaši z cizrny. Dobře promícháme a vytvoříme hustší směs.

  4. Na rozpálenou pánev s troškou olivového oleje vlijeme směs, vytvoříme omeletu, přikryjeme a dusíme asi dvě minuty. Omeletu opatrně obrátíme a i z druhé strany smažíme 2 minuty. Hotovou cizrnovou omeletu nakrájíme na proužky.

  5. Netradiční polévku nalijeme do misek či talířů a ozdobíme proužky cizrnové omelety. Netradiční polévka s cizrnovou omeletou se podává teplá a posypaná jemně nasekanou petrželkou.

  6. Tip - kdo má zeleninu ze zahrádky, vymění jí místo mražené a může si připravit bujon s čerstvé zeleniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!