Netradiční nudlová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
1 lžíce máslo
2 l voda
2 lžíce olivový olej
2 lžíce čerstvý zázvor
sójová omáčka
čerstvě mletý pepř
1 ks větší červená cibule
1/2 balíčku mražená zeleninová směs (hrášek, kukuřice, mrkev)
2 hrstě babiččiny nudle
1,5 kostka bylinkový nebo zeleninový bujon
50 g sušená zeleninová směs

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme zeleninu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Sušenou zeleninovou směs předem namočíme ve studené vodě, některá se ale nenamáčí, řídíme se návodem na obalu. Připravíme si také mraženou zeleninovou směs, pokud si dáme práci, můžeme si přichystat i zeleninu čerstvou (mrkev, celer, hrášek, apod.)

  2. V hrnci si rozehřejeme máslo s trochou oleje. Cibuli osmahneme, přisypeme ostatní zeleninu a orestujeme. Zalijeme vodou, přihodíme bujonovou kostku, zhruba 2 lžíce čerstvého zázvoru a vaříme asi 20 minut. Okořeníme čerstvě namletým pepřem a přidáme sójovou omáčku, kterou nešetříme, měla by být v polévce chuťově znát

  3. Do polévky přidáme babiččiny nudle a pár minut provaříme, nakonec vmícháme rozkvedlané vejce (opět opepřené, osolené). Za stálého míchání vaříme, až nám vejce zatuhne a polévka se zahustí. Podle potřeby ještě dokořeníme

  4. Netradiční nudlovou polévku rozléváme do misek nebo hlubokých talířů a podáváme. U nás si s ní vystačíme i jako s hlavním chodem, je sytá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!