Netradiční nakládaný hermelín recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

nádivka
3 stroužky česnek
1 balíček ořechy kešu
1 sklenka sušená rajčata v oleji
1 balíček slunečnová semínka
příloha
1 ks chléb
3 láhve světlé pivo
marináda
1 ks pórek
1 láhev olivový olej
3 ks velká cibule
podle potřeby
3 ks hermelín

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si nadrobno cibuli a pórek. Cibuli na půlkolečka a pórek na kolečka. Musíme dbát, aby proužky byly co nejtenčí.

  2. Nádivka: Na prášek si rozmixujeme slunečnicová semínka, kešu oříšky, dále na kaši sušená rajčata. To vše smícháme a přidáme propasírovaný česnek. Můžeme dát i více stroužků, ale aby se neztratila chuť sušených rajčat. Zbytek oleje ze sušených rajčat klidně přidáme do nádivky, aby těstíčko bylo pěkně spojené.

  3. Do nějaké nádoby, nejlepší je zavařovačka (velká), dáme cibuli a pórek, zalijeme trochou oleje a vložíme hermelíny, které 2x podél rozkrojíme a potřeme nádivkou. Nejlepší je hermelínky ještě překrojit, aby nám vznikly dva půlměsíce. Naplněné hermelíny vložíme na vystlanou nádobu. A přikryjeme je další vrstvou cibule, pórku a oleje. Takto pokračujeme až do konce a nahoru dáme další a poslední vrstvu cibule a pórku. Vše by mělo být ponořené v oleji.

  4. Nádobu dobře uzavřeme a vložíme na 7 dní do lednice. Hermelínky podáváme s dobře vychlazeným pivem a právě upečeným čerstvým chlebem.

  5. Při přípravě nakládaného hermelínu záleží na mnohém - na náplni, na zelenině, na koření, na délce odpočinku atd. Kdo nemá rád semínka a kešu oříšky, může použít třeba ořechy vlašské.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!