Hovězí roštěná na zelenině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
3 ks cibule
1 plátek cuketa
1 ks rajče
masox
hladká mouka
0,5 ks zelená paprika
600 g hovězí zadní
mletý černý pepř
tmavá sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli pokrájíme nadrobno. Zelenou papriku, rajče a silnější plátek cukety pokrájíme na kousky. Hovězí maso nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Místo zadního hovězího masa lze použít i roštěnec, který můžeme zpracovat bez tlakového hrnce

  2. Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji do tmava, hovězí maso vložíme na cibuli, zprudka opečeme z obou stran a vyjmeme na talíř. Do vypečené šťávy přidáme pokrájenou zeleninu a lehce orestujeme

  3. Přidáme plátky masa, pro barvu můžeme trochu zakápnout tmavou sójovou omáčkou, zalijeme vodou a dusíme doměkka nejlépe v tlakovém hrnci pro kratší dobu přípravy. Měkkou hovězí roštěnou na zelenině dochutíme solí, pepřem či masoxem. Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody

  4. K hovězí roštěné na zelenině můžeme jako přílohu zvolit cokoliv, u nás nejvíce preferujeme jasmínovou rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!