Netradiční jehněčí guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 500 g brambory 250 g cibule 1 snítka tymián 150 ml voda 1 snítka rozmarýn 200 g pórek 250 g mrkev 375 ml suché červené víno 2 lžíce rajský protlak 200 g vařené kaštany 500 g jehněčí libové maso podle chuti sůl 2 lžíce sádlo mletý pepř 150 g smetanový sýr
Postup Netradiční jehněčí guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli nasekáme na kostičky. Očištěnou mrkev s brambory a pórkem nakrájíme na větší kostky. Uvařené a oloupané kaštany rozdělíme na poloviny. Bylinky nasekáme najemno. Jehněčí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
Na sádle nebo oleji orestujeme cibuli pěkně dohněda a přidáme jehněčí maso. Restujeme, dokud maso nechytne tmavou barvu. Přidáme zbytek nakrájené zeleniny, rajský protlak a společně krátce orestujeme. Podlijeme asi 125 ml vína, které necháme zcela vypařit. Po vypaření vína přidáme dalších 125 ml vína a opět necháme vypařit.
Po vypaření druhé porce vína podlijeme zbytkem vína a vodou. Přidáme sůl, pepř a přivedeme k varu. Vaříme asi 35 minut na mírném ohni až do změknutí masa. Netradiční jehněčí guláš po uvaření dochutíme a přimícháme zakysanou smetanu.
Netradiční jehněčí guláš podáváme teplý třeba jen s čerstvým pečivem a jinou oblíbenou přílohou.