Netradiční jehněčí guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g brambory
250 g cibule
1 snítka tymián
150 ml voda
1 snítka rozmarýn
200 g pórek
250 g mrkev
375 ml suché červené víno
2 lžíce rajský protlak
200 g vařené kaštany
500 g jehněčí libové maso
podle chuti
sůl
2 lžíce sádlo
mletý pepř
150 g smetanový sýr

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli nasekáme na kostičky. Očištěnou mrkev s brambory a pórkem nakrájíme na větší kostky. Uvařené a oloupané kaštany rozdělíme na poloviny. Bylinky nasekáme najemno. Jehněčí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.

  2. Na sádle nebo oleji orestujeme cibuli pěkně dohněda a přidáme jehněčí maso. Restujeme, dokud maso nechytne tmavou barvu. Přidáme zbytek nakrájené zeleniny, rajský protlak a společně krátce orestujeme. Podlijeme asi 125 ml vína, které necháme zcela vypařit. Po vypaření vína přidáme dalších 125 ml vína a opět necháme vypařit.

  3. Po vypaření druhé porce vína podlijeme zbytkem vína a vodou. Přidáme sůl, pepř a přivedeme k varu. Vaříme asi 35 minut na mírném ohni až do změknutí masa. Netradiční jehněčí guláš po uvaření dochutíme a přimícháme zakysanou smetanu.

  4. Netradiční jehněčí guláš podáváme teplý třeba jen s čerstvým pečivem a jinou oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!