Netradiční dýňový koláč s bramboráčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 svazek jarní cibulka
40 g slunečnicová semínka
500 g bramborák
600 g dýně hokkaidó
podle chuti
sůl
mletý pepř
poleva
2 ks vejce
4 lžíce mléko
1 lžíce majoránka
150 ml smetana
1 lžička kukuřičný škrob

Postup přípravy receptu

  1. Slunečnicová semínka orestujeme na pánvi bez tuku. Připravíme si malé bramboráčky podle receptu bramboráky. Tvoříme ale menší bramboráčky. Bramboráčky necháme odsát od přebytečného tuku na papírové utěrce.

  2. Umytou dýni rozkrojíme, vybereme semínka a nakrájíme na slabé plátky. Očištěnou jarní cibulku nakrájíme na slabá kolečka. Promícháme vejce, smetanu, mléko, škrob a dochutíme kořením.

  3. Do zapékací mísy skládáme malý bramboráček, dýňový plátek, kolečko cibulky. Klademe pěkně blízko sebe a pokračujeme do ukončení všech surovin. Plnou mísu zalijeme dochucenou smetanou a posypeme semínky. Formu vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 30 minut dozlatova. Upečený koláč vyjmeme a necháme 10 minut odpočinout.

  4. Netradiční dýňový koláč s bramboráčky po 10 minutách nakrájíme na kostky a podáváme jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!