Nesovická buchta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 5 lžic olej 1 ks vejce 0.3 l mléko 1 ks prášek do pečiva 150 g cukr krupice 250 g polohrubá mouka drobenka 2 lžíce olej kokos 100 g cukr moučka 100 g hrubá mouka podle potřeby mletá skořice tuk na vymazání kompotované ovoce mouka na vysypání strouhané jablko
Postup Nesovická buchta recept
Postup přípravy receptu
-
Nasucho smícháme dohromady mouku, cukr a prášek do pečiva. Přidáme mléko, vejce a olej. Vše důkladně promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
Těsto poklademe sezónním ovocem (rybíz, jahody, maliny, třešně, meruňky), také strouhanými jablky, nebo v zimě kompotem.
Nahoru dáme drobenku, kterou vyrobíme z oleje, mouky a moučkového cukru. Nastrouhaná jablka můžeme přisypat skořicí a pro slavnostní příležitosti můžeme do drobenky přidat kokos.
Nesovickou buchtu pečeme ve vyhřáté troubě do zlatohněda. Ž máme hotovo poznáme tak, že okraje odstoupí od plechu.