Nesovická buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 lžic olej
1 ks vejce
0.3 l mléko
1 ks prášek do pečiva
150 g cukr krupice
250 g polohrubá mouka
drobenka
2 lžíce olej
kokos
100 g cukr moučka
100 g hrubá mouka
podle potřeby
mletá skořice
tuk na vymazání
kompotované ovoce
mouka na vysypání
strouhané jablko

Postup přípravy receptu

  1. Nasucho smícháme dohromady mouku, cukr a prášek do pečiva. Přidáme mléko, vejce a olej. Vše důkladně promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.

  2. Těsto poklademe sezónním ovocem (rybíz, jahody, maliny, třešně, meruňky), také strouhanými jablky, nebo v zimě kompotem.

  3. Nahoru dáme drobenku, kterou vyrobíme z oleje, mouky a moučkového cukru. Nastrouhaná jablka můžeme přisypat skořicí a pro slavnostní příležitosti můžeme do drobenky přidat kokos.

  4. Nesovickou buchtu pečeme ve vyhřáté troubě do zlatohněda. Ž máme hotovo poznáme tak, že okraje odstoupí od plechu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!