Nepečený jahodový sen recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g jahody
400 g tvaroh
60 g cukr moučka
2 balíčky vanilkový cukr
1 kelímek smetana ke šlehání
1 balíček dětské piškoty
1 balíček želatina v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu uvaříme podle návodu na balení a necháme vychladnout. Tvaroh vyšleháme s cukrem moučka a vanilkovým cukrem, potom přidáme vychladlou želatinu. Zvlášť vyšleháme šlehačku a smícháme s tvarohovou směsí.

  2. Dno formy pokryjeme piškoty, vlijeme polovinu tvarohu, na boky formy vložíme piškoty a doprostřed po celé délce formy rozložíme celé jahody. Zalijeme druhou polovinou tvarohu a navrch poklademe piškoty, které lehce vtlačíme do tvarohu.

  3. Hotový dezert dáme na 6 hodin do lednice vychladit. Před podáním postavíme formu na chvíli do horké vody a obsah vyklopíme.

  4. Nepečený jahodový sen podáváme jako delikátní zákusek při různých příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!