Pizza z tvarohového těsta recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
4 lžíce olej
sůl
5 lžic mléko
1 ks cibule
3 lžíce smetana
400 g rajče
4 lžičky prášek do pečiva
1 lžíce kapary
bazalka
200 g žampiony
240 g hladká mouka
1 lžíce zakysaná smetana
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
100 g strouhaný sýr
50 g strouhaný sýr
130 g netučný tvaroh
1 ks jarní cibulka
sušené oregano

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme těsto. Mouku prosejeme, vmícháme prášek do pečiva, rozdrobíme tvaroh a vlijeme mléko, olej a zakysanou smetanu. Ze všech surovin vypracujeme hladké vláčné těsto, které zabalíme do potravinové folie a necháme 30 minut odpočinout

  2. Mezitím si připravíme náplň 1(vegetariánská): Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na tenká kolečka. Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme zrníčka a nakrájíme na nudličky. Papriky očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky

  3. Náplň 2: Sušené houby namočíme na 15 minut do menšího množství vody a potom je krátce povaříme a necháme okapat. Kapary okapeme a jemně usekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka

  4. Těsto vyjmeme z fólie a rozkrojíme na dva stejné díly. Každý díl rozválíme na pečícím papíru na tenkou placku, kterou potřeme rajským protlakem

  5. Na vegetariánskou pizzu klademe rajčata, cibuli, žampiony, papriky, ochutíme kořením, osolíme a zasypeme sýrem. Druhou placku potřenou protlakem ochutíme česnekem, posypeme cibulkou, pokryjeme houbami a usekanými kapary. Ochutíme kořením, zasypeme sýrem a poklademe parmskou šunkou a lístky čerstvé rucoly. Zalijeme smetanou

  6. Okraje těsta u obou placek po celém obvodě mírně zarolujeme

  7. Troubu předtopíme na 220 °C a každou pizzu pečeme na střední mřížce asi 30 minut

  8. Pizzu z tvarohového těsta nakrájíme na porce a podáváme horkou. Na chuti však neztratí ani studená - jako chuťovka k vínu nebo pivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!