Nepečený jablečný koláč podle Petra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

poleva
50 ml mléko
1 balíček čokoláda na vaření
směs
1 kg jablko
6 lžic cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
3-4 ks mletý hřebíček
1 balíček skořicový cukr
2 balíčky vanilkový pudinkový prášek
podle potřeby
piškoty
podle chuti
100 g strouhaný kokos

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, nastrouháme nahrubo, povaříme v litru vody, přidáme po jednom balení vanilkového a skořicového cukru, 6 lžic cukru krupice a 3 - 4 mleté hřebíčky. Po provaření přilijeme v 300 ml vody rozmíchané 2,5 balíčku vanilkového pudinku a mícháme asi 2 minuty než směs zhoustne, potom odstavíme z plotny.

  2. Do dortové formy vložíme vrstvu piškotů, zasypeme trochou strouhaného kokosu a zalijeme asi polovinou připravené směsi. Poté rozložíme vrstvu piškotů, opět zalijeme zbytkem směsi a povrch poprášíme kokosem.

  3. Po ztuhnutí (asi 3 hodinách) dort vyklopíme na tác a potřeme čokoládovou polevou z jedné tabulky čokolády na vaření, kterou rozpustíme v troše mléka nebo smetany. Čokoládovou polevu rozetřeme, na závěr posypeme strouhaným kokosem a ponecháme chvíli ztuhnout v chladu.

  4. Nepečený jablečný koláč podle Petra podáváme jako chutný zákusek k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!