Nejlepší kynuté ovocné knedlíky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 1 ks vejce 4 lžíce máslo 42 g droždí 4 lžíce cukr krupice 4 lžíce hladká mouka 0 l vlažné mléko 500 g dětská krupička na potření máslo podle potřeby cukr moučka mák náplň borůvky podle chuti smetana 31%
Postup Nejlepší kynuté ovocné knedlíky recept
Postup přípravy receptu
-
Mléko ohřejeme a rozpustíme v něm cukr. Do hrníčku rozdrobíme droždí a přilijeme trošku vlažného mléka. Přikryjeme a necháme vzejít kvásek.
Do mísy dáme dětskou krupičku nebo hrubou mouku, vejce, špetku soli a rozpuštěné máslo. Promícháme a přidáme hotový kvásek, zbylé vlažné mléko a prosátou mouku. Zpracujeme v nelepivé těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout alespoň půl hodiny.
Mezitím si pomeleme mák a přidáme k němu cukr moučka. Po vykynutí těsta začneme vyhazovat lžící těsto na pomoučněný vál a uděláme placku, na kterou vložíme borůvky. Poté zaděláme a vytvoříme kulaté knedlíky, které necháme ještě chvíli kynout.
Knedlíky vložíme na 6 - 8 minut do osolené vroucí vody. Plech jemně posypeme mákem s cukrem a vkládáme na něj hotové knedlíky, které obalíme mákem a polijeme rozpuštěným máslem.
Nejlepší kynuté ovocné knedlíky podáváme teplé a na talíři je ještě polijeme troškou smetany. Knedlíky jsou výborné i studené.