Námořnické nudle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
20 g máslo
2 dl mléko
40 g rajčatový protlak
1 plechovka sardinky
150 g žampiony
20 g hladká mouka
petrželová nať
100 g tvrdý sýr
400 g široké nudle
100 g uzená slanina
1 lžíce sušená bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Nudle uvaříme podle návodu na obalu. Scedíme je, polijeme trochou oleje a promícháme. Slaninu nakrájíme na kostičky.

  2. Na pánvi vyškvaříme slaninu. Přidáme bazalku, očištěné a na plátky nakrájené žampiony. Směs osolíme a chvíli dusíme. Těstoviny smícháme s nasekanými sardinkami, podušenými houbami, nasekanou natí a dochutíme solí.

  3. Z rozehřátého másla a mouky připravíme světlou jíšku. Rozředíme ji studeným mlékem, dobře promícháme a několik minut povaříme. Přidáme rajčatový protlak a zamícháme.

  4. Těstovinovou směs dáme do vymaštěné zapékací mísy, zalijeme omáčkou, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a v předem vyhřáté troubě zapečeme.

  5. Námořnické nudle podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!