Námořnické kotlety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
2 ks cibule
50 ml olivový olej
1 ks sterilované žampiony
5 lžic rajský protlak
3 ks sterilovaná okurka
mletý černý pepř
600 g vepřová kotleta bez kosti
1 ks smetana ke šlehání nebo kysaná smetana
podle chuti
sůl
worchesterová omáčka
příloha
strouhanka
těstoviny
podle potřeby
jíška

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme nadrobno nasekanou cibulku, přidáme osolené a opepřené maso, orestujeme, přidáme na kostičky pokrájený česnek i okurky a zalijeme podle potřeby vodou. Dusíme 10 - 15 minut do změknutí.

  2. Pak přidáme rajský protlak, sterilované žampiony (malou plechovku) a několik kapek worchesterové omáčky, zahustíme jíškou Knorr, mírně povaříme. Přilijeme šlehačku, kterou můžeme i nahradit zakysanou smetanou, a dochutíme.

  3. Jako přílohu k námořnickým kotletám si připravíme těstoviny. Těstoviny uvaříme podle návodu, propláchneme studenou vodou. Na suché pánvi opražíme pár lžic strouhanky a smícháme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!