Naložené zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
0 l ocet
1 kg cibule
200 g křen
0 kg cukr krystal
5 kg hlávkové zelí
1 ks deko
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkové zelí a cibuli očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle, ale můžeme i nakrájet na drobounké kousky. Křen nastrouháme na jemno.

  2. Připravíme si nálev. Svaříme množství vody uvedené na deku, cukr, olej, sůl a ocet.

  3. Zelí, cibuli a křen dáme do mísy, dobře promícháme a zalijeme nálevem. Zeleninu necháme v nálevu přes noc odležet a pak zelím naplníme sklenice, dobře uzavřeme a uložíme do lednice.

  4. Takto naložené zelí nám v lednici vydrží i několik týdnů. Z uvedeného množství připravíme 10 sklenic o objemu 0,7 l.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!