Naložené zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžičky sůl 0 l ocet 1 kg cibule 200 g křen 0 kg cukr krystal 5 kg hlávkové zelí 1 ks deko podle potřeby voda
Postup Naložené zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Hlávkové zelí a cibuli očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle, ale můžeme i nakrájet na drobounké kousky. Křen nastrouháme na jemno.
Připravíme si nálev. Svaříme množství vody uvedené na deku, cukr, olej, sůl a ocet.
Zelí, cibuli a křen dáme do mísy, dobře promícháme a zalijeme nálevem. Zeleninu necháme v nálevu přes noc odležet a pak zelím naplníme sklenice, dobře uzavřeme a uložíme do lednice.
Takto naložené zelí nám v lednici vydrží i několik týdnů. Z uvedeného množství připravíme 10 sklenic o objemu 0,7 l.