Naložené vepřové recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
200 ml ocet
100 g rozinky
2 ks mrkev
2 ks petržel
4 ks hřebíček
6 kuliček jalovec
1 - 2 ks bobkový list
500 ml červené víno
mletý bílý pepř
1 lžíce polohrubá mouka
375 ml zeleninový vývar
100 ml smetana ke šlehání
6 kuliček celý pepř
1 kg vepřová kýta

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce. Přilijeme víno i ocet, přidáme koření, uvedeme do varu a 5 minut provaříme. Vychladlou marinádu přelijeme do sáčku, vložíme maso, dobře uzavřeme a vložíme do chladničky na 2 dny marinovat. Sáček během marinování několikrát otočíme

  2. Potom maso vyndáme, osušíme a potřeme solí a pepřem. V hrnci rozpálíme olej, vložíme maso a ze všech stran ho opečeme. Přilijeme marinádu, přikryjeme a pomalu dusíme asi 90 minut, během dušení maso několikrát otočíme

  3. Měkké maso vyjmeme a udržujeme teplé. Výpek propasírujeme, přilijeme teplý vývar, přidáme rozinky a přivedeme do varu. Ve smetaně rozmícháme mouku, kašičkou zahustíme omáčku, ochutíme solí i pepřem a 5 minut provaříme

  4. Naložené vepřové podáváme s opečenými brambory nebo bramborovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!