Naložené sýry deseti chutí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 lžiček sůl
3 ks cibule
2 ks hermelín
1 lžička koření na čínu
0 l slunečnicový olej
150 g sýr niva
1 balíček syrečky
2 ks camembert
1 ks romadůr
4 stroužky český česnek

Postup přípravy receptu

  1. Sýry rozkrájíme na větší kostičky (2,5 x 2,5 cm). Cibuli pokrájíme na proužky a česnek rozmačkáme.

  2. Sýry rozprostřeme například na igelitový sáček. Kostky sýrů posypeme kořením, jemně osolíme a posypeme pokrájenou cibulí, do které jsme ještě vmíchali rozmačkaný česnek. Mezi sýry se dá použít i čistě česneková nebo jen cibulová náplň, v tom případě použijeme celou palici česneku, nebo 4 cibule.

  3. Sýrovou směs nandáme do plastového 1 litr velkého kelímku s víčkem nebo sklenici s víčkem, lehce stlačíme a poté zalijeme s alespoň 2 cm převýšením kvalitním olejem, například slunečnicovým olejem.

  4. Naložené sýry umístíme dolů do chladničky, a to do přihrádky, kam se dává zelenina. Naložené sýry necháme minimálně 7, ale radši 10 dnů zrát.

  5. Naložené sýry deseti chutí necháme před podáváním prohřát na pokojovou teplotu. Sýry podáváme s chlebem. Já osobně preferuji čerstvou horkou topinku. Směs si na ni namažu a ona se do topinky poté lehce vpije a to je potom pochoutka. Čím je směs zralejší, tím se lépe maže. Hodí se na posezení s přáteli, ke grilovaní nebo večerní pohodu u svíček.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!