Trubičky s bílkovým sněhem recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

250 g máslo
2 lžíce ocet
2 ks žloutek
2 lžíce mléko
4 ks bílek
280 g cukr krupice
300 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. V hrnku rozmícháme žloutky, mléko a ocet. Smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme přes noc odpočinout v lednici. Do těsta nedáváme tuk zlatá haná

  2. Druhý den vyválíme a nakrájíme rádýlkem na proužky, které motáme na trubičky. Potřeme rozšlehaným vejcem a trubičky pečeme na plechu vypláchnutém studenou vodou na 250 °C, než trubičky krásně zezlátnou. Upečené trubičky necháme vychladnout a sundáme z forem

  3. Zatím si připravíme krém. V páře šleháme 4 bílky a 280g cukru krupice tak dlouho, dokud směs nezhoustne

  4. Vychladlé trubičky plníme bílkovým sněhem. Trubičky s bílkovým sněhem podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!