Nakládaný bůček pivního experta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

27 stroužků česnek
1 lžička kari
5 ks bobkový list
1 lžička grilovací koření
tabasco
1 lžička mletá sladká paprika
worcesterská omáčka
1 lžička mletý černý pepř
5 kuliček celý černý pepř
mletá pálivá paprika
1 kg vepřový bokk s kostí

Postup přípravy receptu

  1. Bůček vcelku zalijeme v papiňáku dostatečným množstvím horké vody, přidáme 12 očištěných stroužků česneku, celý pepř, bobkový list a uzavřené vaříme asi 45 minut.

  2. Mezitím si připravíme kašičku. Česnek očistíme a prolisujeme. Smícháme jej s pepřem, sladkou i pálivou paprikou, grilovacím koření, kari a tabascem, případně chilli. Těstíčko doředíme na potřebnou konzistenci worcesterem.

  3. Uvařený bůček ještě za horka vykostíme, potřeme připravenou směsí a zabalíme do alobalu. Po vychladnutí uložíme do lednice a vydržíme to alespoň 6 dní.

  4. Nesahat, nečichat, jinak podlehnete. Pak už jen krájíme na tenké plátky, podáváme s chlebem a okurkou. Hlavně nezapomeneme, kde nechal hostinský pípu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!