Nakládaný bůček pivního experta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 27 stroužků česnek 1 lžička kari 5 ks bobkový list 1 lžička grilovací koření tabasco 1 lžička mletá sladká paprika worcesterská omáčka 1 lžička mletý černý pepř 5 kuliček celý černý pepř mletá pálivá paprika 1 kg vepřový bokk s kostí
Postup Nakládaný bůček pivního experta recept
Postup přípravy receptu
-
Bůček vcelku zalijeme v papiňáku dostatečným množstvím horké vody, přidáme 12 očištěných stroužků česneku, celý pepř, bobkový list a uzavřené vaříme asi 45 minut.
Mezitím si připravíme kašičku. Česnek očistíme a prolisujeme. Smícháme jej s pepřem, sladkou i pálivou paprikou, grilovacím koření, kari a tabascem, případně chilli. Těstíčko doředíme na potřebnou konzistenci worcesterem.
Uvařený bůček ještě za horka vykostíme, potřeme připravenou směsí a zabalíme do alobalu. Po vychladnutí uložíme do lednice a vydržíme to alespoň 6 dní.
Nesahat, nečichat, jinak podlehnete. Pak už jen krájíme na tenké plátky, podáváme s chlebem a okurkou. Hlavně nezapomeneme, kde nechal hostinský pípu.