Fazole s králičím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce slanina
2 stroužky česnek
250 ml vývar
1 ks paprika
1 ks cibule
2 lžíce rajský protlak
1 ks králičí maso
1 plechovka fazole v rajčatové omáčce
1 lžíce sladká chilli omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a dáme zezlátnout na rozehřátou pánev. Nepřidávám žádný tuk, protože slanina dost pustí. Přidáme králičí maso a osmahneme. Dávám nasekané či namleté, je mnohem dříve měkké, ale samozřejmě můžete nakrájet na kostičky či nudličky podle chuti. Na toto množství dávám většinou 1 vykostěný hřbet a bříška. Stejné množství masa má i vykostěné zadní stehno

  2. Přidáme nakrájenou papriku na nudličky, občas přidávám i pórek. Přidáme nasekaný nebo prolisovaný česnek. Zalijeme králičí nebo slepičí vývar nebo vodu, protlak a necháme 10 - 15 minut povařit. Přidáme chilli omáčku a fazole (konzervu 420g) a krátce povaříme. Můžeme použít také fazole v chilli omáčce nebo si fazole uvařit. Je to sice delší na přípravu, ale chuťově jsou tyto fazole podle mne lepší

  3. Hustotu můžeme upravit přidáním vody nebo naopak trochou jíšky

  4. Fazole s králičím masem podáváme s rýží nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!