Nadýchaný žemlový knedlík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 lžíce petrželka
200 ml mléko
25 dkg houska
12 dkg hrubá mouka
1 špetka muškátový oříšek
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Starší housky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. V menší misce prošleháme mléko se žloutky, solí a muškátovým oříškem. Vmícháme mouku a nasekanou petrželku. Vzniklé řidší těsto vlijeme na nakrájené housky, opatrně promícháme a necháme chvíli odpočinout.

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh, opatrně vmícháme do těsta a ihned tvoříme mokrýma rukama kulaté knedlíky (velké asi jako tenisáky) a vhazujeme je ihned do vroucí vody. Knedlíky vaříme 15 minut. Uvařené knedlíky propícháme vidličkou. Pokud budeme žemlové knedlíky podávat později, protřepeme je opatrně s trochou oleje nebo másla, protože tak neosliznou.

  3. Nadýchané žemlové knedlíky podáváme jako přílohu k různým omáčkám a masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!