Nadýchaný žemlový knedlík recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 2 lžíce petrželka 200 ml mléko 25 dkg houska 12 dkg hrubá mouka 1 špetka muškátový oříšek podle chuti sůl
Postup Nadýchaný žemlový knedlík recept
Postup přípravy receptu
-
Starší housky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. V menší misce prošleháme mléko se žloutky, solí a muškátovým oříškem. Vmícháme mouku a nasekanou petrželku. Vzniklé řidší těsto vlijeme na nakrájené housky, opatrně promícháme a necháme chvíli odpočinout.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, opatrně vmícháme do těsta a ihned tvoříme mokrýma rukama kulaté knedlíky (velké asi jako tenisáky) a vhazujeme je ihned do vroucí vody. Knedlíky vaříme 15 minut. Uvařené knedlíky propícháme vidličkou. Pokud budeme žemlové knedlíky podávat později, protřepeme je opatrně s trochou oleje nebo másla, protože tak neosliznou.
Nadýchané žemlové knedlíky podáváme jako přílohu k různým omáčkám a masům.