Nadýchaný piškotový korpus recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g cukr
4 ks vejce
0.5 lžičky prášek do pečiva
120 g polohrubá mouka
2 lžíce teplá voda
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme sníh.

  2. Ze žloutků, cukru a 2 lžic vody ušleháme hustou pěnu, do které pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy.

  3. Piškotový korpus pečeme při 180 °C asi 15 minut podle typu trouby, korpus má mít zlatavou barvu. Pro jistotu zkusíme uprostřed propíchnout špejlí, těsto se nesmí lepit.

  4. Nadýchaný piškotový korpus můžeme použít pro základ jakéhokoliv dortu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!