Sendvič s vepřovou panenkou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olej
300 g rajčata
1 ks veka
1 ks ledový salát
500 g vepřová panenka
200 ml jogurtová majonéza
hrubozrnná sůl
čerstvě mletý černý pepř
3 hrstě nať jarní cibulky
1 lžička hrubozrnná hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Panenku omyjeme, osušíme a očistíme od blan. Na papír nebo prkénko nasypeme hrubou sůl a čerstvě mletý černý pepř a maso v této směsi ze všech stran obalíme. Veku nebo bagetu nakrájíme šikmým řezem na silnější plátky, které osolíme, pokapeme olejem a z obou stran opečeme na roštu dozlatova. Nať jarní cibulky nakrájíme na drobná kolečka. Majonézu prošleháme s hrubozrnnou hořčicí. Listy salátu natrháme na kousky a rajčata nakrájíme na plátky

  2. Panenku opečeme na oleji ze všech stran do zlatohnědé barvy. Opečenou panenku zabalíme do alobalu, vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a přibližně 15 minut necháme dopéci. Po vyjmutí z trouby necháme maso ještě dalších 5 - 8 minut odpočinout. Pak maso nakrájíme šikmo na tenčí plátky, kterými plníme sendviče

  3. Plátek veky potřeme hořčicovou majonézou, poklademe masem, rajčetem, opět zakápneme majonézou a posypeme cibulkou. Nakonec přidáme listy salátu a přiklopíme dalším plátkem opečené veky

  4. Sendviče plněné vepřovou panenkou a čerstvou zeleninou podáváme jako teplou chuťovku, svačinku či večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!