Nadýchané racio buchty recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 250 ml voda 0,5 ks citron 1/2 kostky droždí 1 lžička med 40 g cukr moučka cukr moučka náplň 1/2 ks vanilkový cukr 100 g hladká mouka 220 g polohrubá mouka 50 g rozpuštěné máslo 40 g rozpuštěné máslo máslo na vymazání 75 g celozrnná pšeničná mouka 5 g hladká kukuřičná mouka
Postup Nadýchané racio buchty
Postup přípravy receptu
-
V míse promícháme mouku s cukrem a špetkou soli. Uděláme důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice, ke kterým přilijeme část vlažné vody a promícháme v důlku s trochou mouky. Ve zbylém množství vody rozpustíme med a přidáme citronovou šťávu. Když kvásek nakyne, přidáme ostatní ingredience a vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout. Je dobré těsto alespoň jednou srazit a nechat znovu nakynout
Vykynuté těsto nakrájíme na stejnoměrné kousky, vytáhneme do placiček a plníme oblíbenou náplní. Důkladně uzavřeme a klademe do lehce vymaštěné nádoby o velikosti cca 30x30cm. Při kladení děláme trochu mezery, protože buchty dost nakynou. Strany potíráme rozpuštěným máslem
Racio buchty necháme asi 30 minut kynout. Poté nádobu s připravenými buchtami přikryjeme poklicí umístíme na velkou plotýnku (lze i na plyn.sporák)
Zvolna pečeme na nejnižší stupeň asi 25 minut. Předem si rozpálíme troubu na 200 °C (pouze vrchní pečení) a buchty v ní asi 10 minut z vrchu dopékáme, aby chytily barvu
Nadýchané racio buchty můžeme ještě teplé pocukrovat.