Nadýchané racio buchty recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
250 ml voda
0,5 ks citron
1/2 kostky droždí
1 lžička med
40 g cukr moučka
cukr moučka
náplň
1/2 ks vanilkový cukr
100 g hladká mouka
220 g polohrubá mouka
50 g rozpuštěné máslo
40 g rozpuštěné máslo
máslo na vymazání
75 g celozrnná pšeničná mouka
5 g hladká kukuřičná mouka

Postup přípravy receptu

  1. V míse promícháme mouku s cukrem a špetkou soli. Uděláme důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice, ke kterým přilijeme část vlažné vody a promícháme v důlku s trochou mouky. Ve zbylém množství vody rozpustíme med a přidáme citronovou šťávu. Když kvásek nakyne, přidáme ostatní ingredience a vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout. Je dobré těsto alespoň jednou srazit a nechat znovu nakynout

  2. Vykynuté těsto nakrájíme na stejnoměrné kousky, vytáhneme do placiček a plníme oblíbenou náplní. Důkladně uzavřeme a klademe do lehce vymaštěné nádoby o velikosti cca 30x30cm. Při kladení děláme trochu mezery, protože buchty dost nakynou. Strany potíráme rozpuštěným máslem

  3. Racio buchty necháme asi 30 minut kynout. Poté nádobu s připravenými buchtami přikryjeme poklicí umístíme na velkou plotýnku (lze i na plyn.sporák)

  4. Zvolna pečeme na nejnižší stupeň asi 25 minut. Předem si rozpálíme troubu na 200 °C (pouze vrchní pečení) a buchty v ní asi 10 minut z vrchu dopékáme, aby chytily barvu

  5. Nadýchané racio buchty můžeme ještě teplé pocukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!