Nadýchaná bageta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
100 ml olej
1 lžička sůl
1 ks vejce
350 ml mléko
1 kostka droždí
1 špetka cukr krupice
200 g hladká mouka
200 g grahamová mouka
200 g chlebová mouka
na potření
vejce
na ozdobu
semínka

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do mísy a zaděláme těsto, které necháme půl hodiny kynout. Mléko přidáváme vlažné a můžeme jeho množství ubrat nebo přidat podle savosti mouky.

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na tři stejné díly, zformujeme do tvaru bagety, přeložíme na plech a necháme znovu krátce kynout.

  3. Mezitím si předehřejeme troubu na 180 °C.

  4. Bagety před pečením potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme semínky, kmínem nebo mákem. Nadýchané bagety pečeme 15 - 20 minut.

  5. Nadýchané bagety podáváme podle chuti jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!