Nadýchaná bageta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
těsto
100 ml olej
1 lžička sůl
1 ks vejce
350 ml mléko
1 kostka droždí
1 špetka cukr krupice
200 g hladká mouka
200 g grahamová mouka
200 g chlebová mouka
na potření
vejce
na ozdobu
semínka
Postup Nadýchaná bageta recept
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny dáme do mísy a zaděláme těsto, které necháme půl hodiny kynout. Mléko přidáváme vlažné a můžeme jeho množství ubrat nebo přidat podle savosti mouky.
Vykynuté těsto rozdělíme na tři stejné díly, zformujeme do tvaru bagety, přeložíme na plech a necháme znovu krátce kynout.
Mezitím si předehřejeme troubu na 180 °C.
Bagety před pečením potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme semínky, kmínem nebo mákem. Nadýchané bagety pečeme 15 - 20 minut.
Nadýchané bagety podáváme podle chuti jako přílohu.