Nadýchaná velikonoční nádivka s mandlovými lupínky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
75 g máslo
200 ml mléko
mletý pepř
muškátový oříšek
2 hrstě mandlové lupínky
2 ks jarní cibulka
200 g vařené uzené maso
máslo na vymazání
2 hrstě listy špenátu
1 hrst nať petržele
5 ks bílé pečivo

Postup přípravy receptu

  1. Pečivo (housky či rohlíky) si nakrájíme na čtvrtkolečka a necháme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 15 minut dosušit

  2. Mezitím si nakrájíme uvařené uzené maso (můžeme také nahradit orestovanou libovou slaninou s cibulkou) na malé kostky, nakrájíme si i jarní cibulky nadrobno a překrájíme si i listy špenátu a petržele

  3. Pečivo si přesuneme do mísy, necháme zchladnout, přidáme mléko, nakrájené maso, cibulky, špenát, sůl, pepř, hrst mandlových lupínků, muškátový oříšek a rozpuštěné máslo

  4. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, žloutky můžeme dát rovnou do mísy k ostatním surovinám a bílky si vyšleháme do sněhu se špetkou soli

  5. V míse smícháme všechny ingredience v ní a nakonec zlehka přimícháme sníh z bílků

  6. Celou směs na nádivku poté zarovnáme do máslem vymazaného pekáčku či zapékací misky a posypeme zbylými mandlovými lupínky. Pečeme dozlatova, cca 20 - 30 minut (podle výšky)

  7. Nadýchanou velikonoční nádivku s mandlovými lupínky podáváme jako přílohu k masu či samostatně, kdy ji doplníme například salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!