Nádivka ze špenátových listů recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
7 ks vejce
máslo
mléko
7 ks rohlík
mletý pepř
muškátový květ
500 g mražený listový špenát
200 g anglická slanina v celku

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Žloutky oddělíme od bílků a přidáme je k rohlíkům. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpustíme kousek másla, na něm opečeme kostičky anglické slaniny a necháme vychladnout. Z bílků vyšleháme tuhý sníh

  2. Rohlíky, žloutky, anglickou slaninu a rozmrazený špenát smícháme. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků, sůl, pepř a muškátový květ

  3. Plech pokryjeme pečícím papírem a rovnoměrně na něj vylijeme směs na nádivku

  4. Nádivku ze špenátových listů pečeme 30 minut ve vyhřáté troubě na 200 °C, poté nakrájíme a podle chuti podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!