Nádivka ze špenátových listů recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 7 ks vejce máslo mléko 7 ks rohlík mletý pepř muškátový květ 500 g mražený listový špenát 200 g anglická slanina v celku
Postup Nádivka ze špenátových listů
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Žloutky oddělíme od bílků a přidáme je k rohlíkům. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpustíme kousek másla, na něm opečeme kostičky anglické slaniny a necháme vychladnout. Z bílků vyšleháme tuhý sníh
Rohlíky, žloutky, anglickou slaninu a rozmrazený špenát smícháme. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků, sůl, pepř a muškátový květ
Plech pokryjeme pečícím papírem a rovnoměrně na něj vylijeme směs na nádivku
Nádivku ze špenátových listů pečeme 30 minut ve vyhřáté troubě na 200 °C, poté nakrájíme a podle chuti podáváme.