Pečené brambory s cibulí a tymiánem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
1,5 kg brambory
2 ks cibule
3 lžíce olivový olej
sušený tymián

Postup přípravy receptu

  1. Podlouhlé brambory oloupeme a zatím je dáme do studené vody. Dvě menší cibule očistíme, překrojíme na polovinu a pokrájíme na tenké měsíčky

  2. Hlubší jenskou mísu vymažeme na dně máslem. Očištěné brambory položíme delší stranou na desku a od delší strany počínajíc od jednoho konce k druhému je svisle k podložce hustě vedle sebe pokrájíme na tenké plátky tak, že je na spodku nedokrojíme, vznikne nám tvar harmoniky

  3. Připravené brambory vložíme do jenské mísy, mezi zářezy vložíme měsíčky cibule, osolíme, posypeme tymiánem, polijeme olivovým olejem a vložíme péct do trouby

  4. Brambory s cibulí a tymiánem pečeme asi 80 minut při teplotě 180 °C. Brambory a cibule jsou zvenku po okrajích příjemně křupavé a uvnitř měkké a šťavnaté

  5. Pečené brambory s cibulí a tymiánem servírujeme v míse, ve které se pekly. Brambory podáváme horké s dobrou domácí čalamádou jako samostatné jídlo anebo jako výbornou přílohu k pečenému masu. Brambory jsou velmi chutné a nádherně voní máslem a tymiánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!