Pečené brambory s kysaným zelím a tofu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1,2 kg brambory
grilovací koření
olivový olej
mletý černý pepř
1,5 kg kysané zelí
třtinový cukr
2 kostky uzené tofu

Postup přípravy receptu

  1. Brambory dobře očistíme a dáme vařit do osolené vody, až jsou téměř měkké. Pak je scedíme a necháme vychladnout. Vychladlé brambory rozkrájíme na čtvrtky

  2. Mezitím si připravíme kysané zelí, které propláchneme vodou a necháme okapat. Vsypeme na větší a plech a rozprostřeme po celé ploše. Zelí posypeme třtinovým cukrem, mírně osolíme a pokapeme olivovým olejem. Zelí dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pravidelně promícháváme, až je zelí pěkně propečené, trvá to asi hodinu. Pak na zelí dáme připravené brambory, které jsme protřepali s grilovacím kořením a překryjeme plátky tofu, můžeme použít i jiné než uzené. Vložíme zpátky do trouby a zapečeme do křupava, můžeme si pomoct funkcí gril, pokud ji máme v troubě k dispozici

  3. Pečené brambory se zelím a tofu rozdělíme na talíře a podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!