Nádivka z cukety a sýru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 sklenky olej
4 ks vejce
1 ks cibule
500 g cuketa
0.5 balíčku prášek do pečiva
200 g eidam
1 hrnek hladká mouka
200 g gothaj
podle chuti
3 stroužky česnek
sůl
majoránka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a oloupeme. Cuketu nakrájíme spolu s cibulí a gothajem na drobné kostičky. Sýr nastrouháme a přidáme k cuketě.

  2. Do základu nádivky přidáme mouku, olej, kypřící prášek a podle chuti majoránku a pepř. Přidáme prolisovaný česnek. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky přidáme do základu nádivky, kterou osolíme a důkladně promícháme.

  3. Z bílků ušleháme pevný sníh, který lehce vmícháme do směsi.

  4. Formu nebo ideálně zapékací formu vymažeme a vysypeme. Rozložíme do ní nádivku a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Nádivkou z cukety můžeme klidně naplnit maso nebo samotnou půlku vydlabané cukety.

  5. Když vynecháme salám, získáme skvělý vegetariánský pokrm. Upečenou nádivku z cukety a sýru podáváme horkou s přílohou podle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!