Nadívané vepřové koleno recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
1 ks cibule
tymián
sádlo
80 g anglická slanina
200 g mleté vepřové maso
mletý černý pepř
1 ks zadní vepřové koleno

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové koleno očistíme, vykostíme a upravíme do plátu masa. Cibuli a česnek oloupeme a jemně usekáme. Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kostičky

  2. Připravíme si náplň. V míse promícháme mleté maso s vejcem, cibulí, česnekem a slaninou. Vše ochutíme solí, pepřem a tymiánem a řádně propracujeme dohladka

  3. Plát masa naklepeme, osolíme a potřeme silnou vrstvou náplně. Pak koleno srolujeme, převážeme provázkem a položíme na alobal potřený sádlem. Roládu do alobalu pevně zabalíme, vložíme do pekáčku a v troubě při 180°C pečeme asi 2 hodiny. Pak alobal odstraníme, koleno podlijeme a pečeme za občasného polévání vlastní šťávou a otáčení ještě asi 1 hodinu doměkka

  4. Upečené nadívané koleno zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborem a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!