Pečené nadívané kuře s chutí tymiánu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
vývar
3 ks vejce
150 g máslo
6 lžic mléko
2 - 3 snítky tymián
1 ks mrkev
3 ks houska
1 hrst mandle
mletý černý pepř
1 ks kuře (1400 g)

Postup přípravy receptu

  1. Kuře očistíme, omyjeme a osušíme. Mrkev uvaříme v osolené vodě do poloměkka, necháme ji okapat a nastrouháme najemno. Housky nakrájíme na kostičky a oloupané mandle jemně usekáme. Čerstvý tymián opláchneme a lístečky drobně pokrájíme. Můžeme použít i sušený tymián

  2. Připravíme si nádivku. Nakrájené housky zvlhčíme mlékem. Až pečivo vsákne tekutinu, přidáme vejce, vařenou strouhanou mrkev, nasekané mandle, sůl, pepř a bylinky. Směs řádně propracujeme a necháme asi 15 minut odležet

  3. Kuře osolíme, do dutiny břišní vložíme asi třetinu másla a vyplníme ji nádivkou. Otvor uzavřeme párátky, kuře poklademe máslem a pečeme při 200 °C za občasného podlévání vývarem a vlastní šťávou dozlatova

  4. Upečené nadívané kuře rozdělíme na porce, přelijeme šťávou a podáváme s žemlovo-bramborovými knedlíčky nebo vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!