Nadívané vepřové kapsy recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 - 8 stroužků česnek
olej
sůl
100 ml vývar
vývar
1 ks vejce
100 ml červené víno
1 ks malá cibule
300 g mleté hovězí maso
1 - 2 lžičky sardelová pasta
6 plátků bílá veka
2 ks červená cibule
mletý černý pepř
6 plátků vepřová pečeně bez kosti
70 g slanina bez kůže

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa očistíme, naklepeme, potřeme olejem, z obou stran osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na silné kroužky

  2. Mezitím si připravíme si nádivku. Cibuli a česnek oloupeme a jemně usekáme. Slaninu nakrájíme na kostičky a plátky veky namočíme do vývaru. Na pánvi rozškvaříme slaninu, na které necháme zesklovatět cibulku a česnek. Přidáme mleté maso a směs za stálého míchání restujeme asi 5 minut. Jakmile maso pustí šťávu, přilijeme víno, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme tak dlouho, dokud se tekutina neodpaří. Vychladlou masovou směs ochutíme sardelovou pastou a spolu s vejcem a namočenou vekou vše propracujeme v hladkou nádivku

  3. Odleželé plátky masa naplníme nádivkou, spojíme jehlami a z obou stran zprudka opečeme na oleji. Orestované kapsy i s výpekem vložíme do pekáčku vyloženého cibulí. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a v předehřáté troubě pečeme dorůžova. Během pečení maso občas přeléváme výpekem

  4. Nadívané vepřové kapsy pečené na cibuli podáváme s opečenými nebo vařenými bramborami a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!